Winnö IF 2014

Winnö IF 2014

torsdag 24 maj 2012

Marginaler och Rättskiparen


 Visst är det tungt att förlora och 1-5 igen känns så lite onödigt. Viby började matchen klart bäst och tog ledningen klart rättvist efter 14min, därför kom vår kvittering som en blixt från klar himmel när Thomas serverade Anton i 17de minuten.
Lite av en chock för Viby som tappar kontrollen och vi krigar oss in i matchen. Vi hotar bra i djupled på kanterna, dock utan riktig adress med inspelen. Från sedan ingenstans kommer en boll rakt igenom straffområdet och Viby gör 1-2 i 40de...surt.
Vi snackade ipaus om att fortsätta kriga på och att inte lägga fokus på domaren som hade en tendens att ge Viby varenda 50/50 boll, sånt brukar ju jämna ut sig. (ack så jävla fel vi hade)
Andra halvlek är jämn och lagen mattas efterhand, så i 69-70 minuten avgörs matchen i en olycksminut. Först slår vi ett inlägg som nicktouchas på första stolpen och Viby målvakt gör en makalösräddning när bollen är på väg in i nätet. Viby får hörna anfallet efter och en nästan identisk situation, då seglar bollenfan in i gavlen, självmål och ridå... Litet hopp nära att tändas men domare duon på vår offensiva planhalva släckte det, på en lång boll störtar Ola på mål, ska precis gå upp och nicka när Viby backen med kraft helt enkelt knuffar omkull Ola, någon fyra ögon inte såg, istället såg de när Ola reser sig och knuffar tillbaka, och visst kokar man bara inombord när domaren säger att han inte ser första situationen utan SÄGER att han bara ser efterslängen.... Hur i helvete kan man veta att det är en eftersläng???
Vibys lagledare var inne på samma spår och tyckte det var för jävligt gjort av Ola att ge igen, jag håller med, det ska man inte.
Med gamnackar kan sedan Viby utöka till 5-1, lite onödigt kan tyckas.
Efter slutsignalen är det dags igen... Jag blir fullkommligt vansinnig när den sk ass domaren kramar om Vibys målvakt efter matchen, deras relation känner jag inte till men det passar fan inte sig, en domare ska vara neutral och sköta sitt jobb i från det man kommer till idrottsplatsen tills man lämnar den, det är ett jobb de gör och de har en bra timpeng.
Ska tilläggas att vi förlorar mot ett bra Viby, hade dock varit kul hur matchen hade utvecklats med en rättskipare som inte haft en "dålig dag"
Hade också kunnat lägga till om två Viby spelares betende på och utanför planen, men eftersom vi har spelare som beter sig likadant så skiter jag i det, ni vet vilka ni är!

Dagens plus:
+++ Radomir Stanic, gör sin bästa match jag sett i Winnö tröjan. Överglänste stundtals Viby´s duktiga Kjellman-Hall

++ Thomas Persson, är ett ständigt hot med sitt passningsspel, nu när övriga börjar lära sig löpa kommer det ge utdelning.

+ Fredrik Frank, raderar sin spelare fullständigt och stänger sin kant

Nu laddar vi för Österslöv borta på Måndag ( B-laget Söndag mot Vittskövle 14.00)


Håkan Hellberg

6 kommentarer:

  1. För det första.
    Vårt 2-1 är ett vackert fotbollsmål! 3-4 snabba passningar, sen ett fint inspel snett bakåt till Kjelle som enkelt dunkar in den!
    Sen är det ingen mening och skriva referatet i fel ordning. Vi gör 3-1 INNAN ni har den chansen du snackar om!
    Straffen tycker jag inte heller är nått att gnälla om då vi också SKA ha en straff i början av andra halvlek. För den delen skulle den gnälliga killen som blev lite knuffad redan varit utvisad vid det tillfället så som han uppträdde!
    Men bra kämpat och lycka till i fortsättningen! Och ett tips är att börja kolla på matchen med båda ögonen så blir referatet bättre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kardum, ert 2-1 var snyggt, men den sista passningen passerade båda mittbackarna med minimal marginal och gick rakt igenom, syftar förstås på den tiden fram till målet då ni inte skapade något speciellt!
      Men i 69-70 var du nog trött, för den chansen jag menar var i anfallet innan 3-1 målet, då reaktionen från spelarna på bänken och folket runt den, var just jämnförelsen mellan situationerna! Avslutnigsvis är det domarens ojämna nivå, blåser inte för knuffen som alla såg, utan för efterslängen som också alla såg, feghet eller hade det någon att göra med kramarna efter matchen....
      Kul med folk som bryr sig, och Kardum, jag tippade er som seriesegrare, det vidhåller jag fortfarande ni har det bästa laget och den bredaste truppen. Lycka till framöver :)

      Radera
  2. Torsk med 5-1 och man lägger stora delar av skulden på domarna. Rimmar rätt illa faktiskt. Challe Berglunds järnkaminer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kalle, trodde du kände mig så väl att jag definitivt inte skyller förlusten på domarna, för det är väl inte domarnas fel att Bajen fastnat i superEttan :)

      Radera
    2. Okej det var bra, mycket fokus på det i texten bara. Knappast deras fel att det har gått drygt 2000 dagar sen ni tog poäng av Bajen heller ;)

      Radera
  3. Vi vet alla vems fel det är. http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

    SvaraRadera