måndag 17 februari 2014

Årets första match!

Så var första matchen avklarad.
Vi mötte Kristianstad BOIS junior- eller ungdomslag, vet inte vad dom kallas, och det blev en tuff match mot ett spelskickligt lag.

Vi inleder bra med ett lugnt spel mot ett hårt pressande K-BOIS. Chanser skapas av oss vilket efter en kvarts spel leder till 1-0. Nyförvärvet Milad snappar upp en felpass av en motståndarback och placerar in den säkert.
Tvåan kommer ca fem minuter efter, Milad står denna gång för passen som Fredde Frank sätter dit.
Såhär långt känns allt lugnt och säkert, K-BOIS spelar fint men skapar inget. Vi spelar hyfsat med tanke på hur lite vi tränat ute och att det är första matchen.
Reduceringen kommer därför lite olyckligt och onödigt strax innan paus men ledning med 2-1 till vilan.

I andra halvlek blir det dock inte lika roligt.
Boisarna spelar mycket bättre nu medans vi spelar betydligt sämre.
Det blir först 2-2 på straff, 2-3 efter dom rullat upp oss och sedan 2-4 efter misstag i försvaret.
Vi spelar inte alls bra om jag ska vara helt ärlig, K-BOIS spelar däremot riktigt bra.
Vi får igång spelet lite bättre sista kvarten och kan reducera genom Milad som blir tvåmålsskytt i sin debut, Matte står för framspelningen.
Mer mål blir det tyvärr inte trots att vi har ett par chanser till det.

Var kul att se samarbetet mellan Milad och Fredde Frank på topp, första gången ihop men med ett samspel som bådar gott inför året. Två hypersnabba spelare som lär ställa till med problem för seriens backar.

Premiären avklarad och den får väl ändå anses godkänd.
Är lite för enkla missar ibland men så brukar det vara tidigt på året.
Vi har ganska tuffa träningsmatcher i år vilket vi fick känna på direkt. Boisarna spelar en fin passningssäker fotboll trots sin ringa ålder och är väl värda segern.