Winnö IF 2014

söndag 21 april 2013

Hedersam förlust

Vi styrde mot Kiaby för vår andra match.
Ett Kiaby som vi redan träningsspelat mot i år och åkte på en rejäl förlust där med 4-0.
Vi kom dit med självförtroendet i topp efter förra helgen, men hade på känn att det skulle bli hård strid för att upprepa bedriften.
Kiaby är ett riktigt bra lag som spelar ganska enkelt och verkligen sliter som djur.
Att vinna mot dom är aldrig enkelt men vi lyckades förra året så det kanske skulle kunna bli en skräll nu med.

Det började också bra, efter en jämn start så fick vi straff i mitten av första halvlek.
Ola sprang sig fri, efter att ha gjort en nertagning av bollen som han antagligen aldrig någonsin kommer upprepa och blev nerdragen bakifrån, vilket ledde till en solklar straff.
Robin stegade fram och tryckte bollen i mål, trots att målvakten var nära att ta den.
Halvleken fortlöper med jämt spel där Kiaby definitivt inte är nöjda hur matchen artar sig. Det hördes en heldel gnäll.
Ett-noll blir halvtidsresultatet.

Vi sitter inför andra och är nöjda med både resultat och spel och går ut inför andra med insikten att Kiaby nog kommer försöka höja sig i sitt spel. Dom var som sagt inte lika nöjda som oss av förståeliga skäl.
Kiaby startar också med ordentlig fart och tändning i andra.
Nu visar dom det spel vi såg i träningsmatchen, hårda närkamper och högt bolltempo.
Vi blir lite tillbakapressade men står ändå upp bra.
Vårt försvarsspel har funkat perfekt i de bägge inledande matcherna så det är inte lätt för Kiaby att få hål på oss.
Tyvärr kommer kvitteringen i mitten av andra, på straff.
Jag såg inte situationen själv men tydligen var den nog korrekt dömd.
Oturligt nog var inte inkastet som ledde till straffen det, men det är sånt som händer och bara att kämpa vidare.
Med tio minuter kvar kommer det ytterligare ett mål.
För motståndarna denna gången med. En tilltrasslad hörna och bollen ligger i mål.
Tungt.
Vi trycker på med allt vi har för kvittering, Fredde Frank har två öppna lägen som målvakten gör fina räddningar på, bollen vill inte in.
Matchen slutar 2-1.

Vi ska ändå vara stolta över vår insats.
Oavgjort hade varit mest rättvist, vi hade första och dom andra halvlek.
Vi har nu mött de två lag som de flesta tippat som favoriter, på bortaplan och ändå kommit ut med tre poäng mer än vi räknat med och en "hedersam förlust".
Nya tag mot Venestad på lördag, även det bortamatch.