Winnö IF 2014

Winnö IF 2014

söndag 4 mars 2012

And so it begins...

Ja nu tänkte jag att vi skulle starta en blogg igen.
Bonde skrev en innan men den är tyvärr inte aktiv längre.
Jag kommer i stort sett bara skriva om A-lagsmatcherna, men om jag orkar eller tycker det finns något intressant att skriva om, så kommer det med upp.
Vi har fått en ny tränare för året, Håkan Hellberg, han kommer från att ha tränat Venestad förra året och Ovesholm innan dess.
Det är en ganska ung tränare men med gott rykte från alla som har haft honom innan.
Med det vi har sett av honom hittills så verkar de omdömena stämma bra. Han är engagerad och med en tydlig spelidé, så förhoppningsvis ska vi få en bra säsong.
Vi spelade vår första match för året igår, mot Håkans gamla lag Ovesholm.
Kändes som det skulle bli en tuff match med tanke på att det skiljer en division mellan oss och det blev ganska tufft också.
Första kvarten-tjugo minuterna är vi inte med alls, Ovesholm är mycket hetare och spelar betydligt bättre än oss. Dom tar också ledningen med 2-0 under den perioden. Sen börjar vi komma in mer i matchen dock utan att skapa några vidare målchanser men vi spelade åtminstone lite bättre. Ställningen håller i sig till halvtid där vi gör fem byten och Ovesholm gör med en del byten.
I andra halvlek är spelet jämnare men dom gör 3-0 på något som såg ut som ett inlägg långt utifrån som vår målvakt, Johan Svensson, missbedömer helt och tappar in. Utan att överdriva så var det en rejäl dundertavla. Men det är bara att komma igen Johan, det är inget som inte har hänt förr;)
Vi reducerar till 3-1 lite senare genom Jens Möllerstedt Jönsson. Ett solklart offsidemål som domare Albert totalmissar. Det var inte den enda missen han gjorde den matchen ska påpekas. Ovesholms andra mål, möjligtvis första också skulle inte heller ha godkänts så det hela jämnade väl ut sig.
Matchen slutar 3-1 och för att va första för året så tycker jag vi kommer undan med godkänt betyg. Mycket kan förbättras men det kunde sett betydligt värre ut också.
Tänkte jag skulle sätta betyg på de tre jag tyckte var bäst hos oss.
+++ David Andersson, han är inte den största bollbegåvningen i laget, men det var tack vare hans kämpande vi andra med vaknade och kom in i matchen.
++ Mattias Åkesson, är nog en av våra viktigaste spelare, bollsäker och brytningssäker. Ska sluta vara så kaxig mot mig bara annars kan det gå illa.
+ Fredde Frank, kom in i halvtid och gjorde en mycket bra andra halvlek. Är väldigt svår för motståndare att få stopp på.
Efter matchen var det upptaktsmöte och fest i klubbstugan.
Vi gick igenom vilka målsättningar vi ska ha för året. De flesta tyckte att vi minst skulle nå kvalplats uppåt, så nu återstår det att se om vi kan infria det.
Det gäller att vi alla tränar flitigt och verkligen ger allt i matcherna annars är det knappast realistiskt med tanke på hur det sett ut de andra säsongerna.
På själva festen sen hände nog inga skandaler, inte vad jag minns varjefall, utan det var bara trevlig stämning hela tiden.
Vi avslutade kvällen med att gå på 30+, där Anton Rosengren måste varit yngst på stället med sina 18år. Kul kväll var det.
Nästa träningsmatch blir en DM-match mot Viby på Söndag. Viby som trillade ner från femman till vår serie kan bli en tuff nöt att knäcka. Dom ser ut att ha ett bra lag i år, men vi får alla se till att göra vårt bästa, så ska det nog gå bra.





Gruvfyllon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar