lördag 14 april 2012

Lyckad premiär

Så har då serien äntligen sparkat igång och premiärmotståndet stod Knislinge för.
Våran försäsong har som ni sett inte varit helt lyckad, åtminstone om man ser till resultaten.
En seger, en oavgjord och fem förluster är inget som skrämmer motståndare precis.
Knislinge är nykomling i sexan för året och nykomlingar brukar vara en ganska tuff uppgift då de ofta inleder bra och faller mot slutet av serien.
Så kan man säga att denna matchen utvecklade sig, Knislinge startade piggt och avslutade sämre.
Första halvimmen är deras och vi skapar bara några halvchanser.
Dom har med några småfarliga lägen men inget jättehett.
Spelmässigt känns dom dock hetare än oss.
Men i den 35:e min ca så är det vi som tar ledningen lite överraskande och inte helt rättvist.
Kalle slår en långboll, efter ett snabbt inkast, som når en helt fri Thomas och det blir ett-noll efter en tåfis från Thomas.
Efter målet slutar Knislinges fina spel och vi kommer in i matchen. Ställningen står sig till halvtid.
I halvtid säger Håkan att vi kommer ändra från 4-4-2 till 4-5-1 tio minuter in i andra för att skapa mer balans på mitten.
Dom har ett litet övertag på innermittfältet eftersom dom är tre stycken där.
Andra halvlek börjar och Knislinge verkar trötta redan.
Deras fina spel från första halvlek syns inte och vi tar över matchen.
Tio minuter in spelar Thomas fram Ola som kommer fri, markeringen var helt obefintlig så Ola rundar målvakten och gör 2-0.
Nu känns det uppgivet i Knislinge men det är mycket kvar av matchen och ett mål kan ändra allt snabbt.
Därför är det skönt att Kim Fridlund spelar i Knislinge.
David slår en frispark från mittplan i 70:e min och Kim nickar snyggt in den i eget mål.
Tack Kim!
Blir nog en extra Minttu ikväll för Kim så han kan glömma sitt mål.
Knislinge får en reducering när det återstår två minuter, försent för dom så segern blir vår med 3-1.
Sammanfattningsvis så var segern rättvis.
Spelar Knislinge som i första så får dom ett bra år, spelar dom som i andra blir det tuffare.
Dom är ett bra lag när dom får spelet att stämma och kan vara till problem för många lag.
Vi spelar väldigt disciplinerat, det är bara lite finslipning på smågrejer som behövs kanske.
Skönt att målskyttet äntligen släppte, bra tajmat till premiären när det gäller något.
Dagens plus:
+++ Robin Bjälkenborn, släpper inte igenom någon på sin mittbacksplats.
++ Johan Svensson, vår målvakt som har haft en tuff försäsong revanscherar sig idag.
+ Ola Carlsson, river och sliter hela matchen och belönas med ett mål på kontot.
Gärds Köpinge hemma nästa söndag kl. 15.00.