måndag 5 augusti 2013

Höstpremiär

Vi hade, tillsammans med Kiaby, en hängmatch sen innan sommaruppehållet som fick sparka igång höstsäsongen.
Tuff match på förhand med tanke på att dom ligger tvåa och vi bara åtta.
När vi möttes i våras var det en hård och jämn kamp som Kiaby gick segrande ur med 2-1.
En match där oavgjort hade känts mest rättvist.

Denna matchen spelades på vår "hemmaplan" i Bjärlöv, en stekhet lördagseftermiddag och på en riktigt jämn o fin plan.
Planen i Bjärlöv har förresten varit kanon hela året och den enda som varit lika bra är Åhus.
Det inleds ganska defensivt från vår sida, vi vet att dom har några riktigt kvicka spelare så vi ligger ganska lågt med laget.
Kiaby har mest boll och trycker på hela halvleken, vi skapar egentligen ingen riktig målchans medans dom har några halvfarligheter.
Halvleken slutar 0-0 men med fördel Kiaby.

I andra är vi med bättre och skapar lite chanser, Kiaby är dock fortfarande något vassare men har väldigt svårt att skapa något riktigt farligt.
Fredde Frank rycker sig fri i mitten på andra halvlek men deras målis gör en bra räddning, dom får också ett friläge som Crille Johansson, vår målvakt för dagen, räddar fint.
Det känns som det ska sluta 0-0 men med endast sex minuter kvar slår en bortaspelare ett perfekt inlägg som en annan gulklädd knoppar in.
Bittert men i ärlighetens namn rättvist.
Vi trycker på för kvittering men det är tungt och de flesta är helt slut i värmen.
Med minuten kvar slår Håkan en hemåtpass till Crille som får hjärnsläpp och plockar upp bollen med händerna.
Indirekt frispark nära mål som tar på någon i muren och ställer Crille, 2-0 till de gule.
Inget ont om Crille, han gjorde en kanonmatch i övrigt och misstag kan vi alla göra. Även om det såg rätt roligt ut.
Direkt efter blåser domaren av.

Jag tycker vi alla kämpar på hela tiden och gör en bra match.
Tyvärr var motståndarna bättre och vinner rättvist, även om vi var nära att ordna en pinne.
Nya tag på fredag mot Venestad och då med lite saknade spelare tillbaka.